Erhard Mod Monopolet
 • MUNGO PARK gæster Aveny-T!

  ERHARD MOD MONOPOLET

  Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune. Det eneste tv i Danmark. Den eneste stemme vi hører, når vi tænder fjernsynet. DR er klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark.

  I 2019 genopliver vi dramaet mellem Erhard Jacobsen og DR’s Børn og Unge-chef, Mogens Vemmer, i en sidste konfrontation mellem de to stridshaner – hvem havde og hvem fik ret?

  I Peter Langdals instruktion og Lasse Handbergs dramatisering udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og Danmarks første og største radio- og tv-station. Vi vækker monopolet og DR’s “røde lejesvende” til live og stiller skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld.

  Vi fremkalder de kritiske licensbetaleres fejde mod julekalender, TV-serier, Danmarkshistorien og prisen på medarbejderes hestetransport.

  Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst?

  Engang så vi alle det samme. I dag er vi alle hver vores tv-station.

  Koncept: Lasse Bo Handberg

  Medvirkende: Henrik Prip, Malin Rømer Brolin-Tani, Jonas Munck-Hansen og Anders Budde Christensen

  Iscenesættelse: Peter Langdal

  Dramatiker: Lasse Bo Handberg

  Lyddesign: Emil Bøll

  Lysdesign: Mikkel Givskov Hansen

  Alder: Anbefalet fra gymnasiet

  Varighed: 90 minutter