Jagten på Det grå Guld
 • Det grå guld til sprudlende dansemusik fra Østeuropa

  Special event:Oplev DON GNUs JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD med fuldt orkester, samt efterfølgende koncert med MAMES BABEGANUSH

  Gå ikke glip af denne sær-udgave af JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD, hvor Mames Babegenush og DON GNU kaster sig ud i en fælles tvekamp mod den bittersøde alderdom. Det er østens mystisk mod de dybeste rødder i den skandinaviske muld, når der battles gennem livemusik, svingende hofter, farlige trin, voldsomme optøjer og hvem, der har de største og mest afgrundsdybe melankolske følelser. 

  ​Drømmen mod alderdommen - og frygten for at nå den

  ’Livet er flygtigt’ og DON GNU mærker det stigende tempo og tidens forfald, der konstant stikker dem begmænd, som hård kuling fra vest. Og selvom livets soundtrack har lært de efterhånden halvgamle lemmer nok så mange forbudte trin, indhenter tyngdekraften dem - hårdt og ubarmhjertigt, så de snubler og mister det ellers så elegante fodfæste.

  I en kamp mod tiden, kaster de sig derfor ud i en hæsblæsende akrobatisk jagt efter det grå guldog for at finde det smukke i tidens forfald. En jagt, der på denne aften får selskab af energiske Mames Babegenush. 

  Mames Babegenush er øst, der møder nord. Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa; fra stemningen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien giver musikken en følelse af både melankoli og ekstatisk glæde.

  Forbered dig på en tragikomisk aften fyldt med halsbrækkende krumspring, musikalsk poesi og humoristisk selverkendelse. 

  HVORNÅR: 25. maj kl. 19.30 på Aveny-T- koncert med Mames Babegenush umiddelbart efter forestillingen (kræver billet). Varighed cirka 2,5 time  

  CREDITS:

  Mames Babeganush 

  Andreas Møllerhøj: double bass // Lukas Rande: saxophones // Henrik Holst: drums // Nicolai Kornerup: accordion// Bo Rande: flügelhorn // Emil Goldschmidt: clarinet

  DON GNU

  Performance & koreografi:Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen & Petras Lisauskas// Musik & performance:Alice Carreri & Nicolai Kornerup/Simon Eriksen // Dramaturg & lys/video:Christoffer Brekne // Teknisk assistent:Jakob Thau // Producer:

  Sigrid Aakvik // Co-produceret af:Bora Bora - Dans og Visuelt Teater & Holbæk Teater // Støttet af:Statens Kunstfond, Aarhus Kommune & Knud Højgaards Fond.

  Om Mames Babegenush

  Efter bandet blev dannet i København i 2004, har det seks mand store ensemble med deres friske lyd og modige musikalske udtryk taget publikum såvel som anmeldere med storm. Gruppen har brugt mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik, og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg. 

  Live på scenen er Mames Babegenush et unikt bekendtskab, der udfolder et spændende og dynamisk univers, som aldrig er hørt eller set før. Igennem deres karriere har gruppen spillet på nogle af de mest legendariske spillesteder og festivaler verden over, som fx Carnegie Hall i New York City, Bergen International Festival, Det Kongelige Teater, Chicago World Music Festival, Roskilde Festival og spillestedet Paradiso i Amsterdam.