SKAM 1 (efterår 2018)
 • Megasuccesen SKAM fortsætter!

  SKAM på Aveny-T runder nu 30.000 billetter. Teatret forlænger med helt ny spilleperiode i efteråret 2018. Premieren på SKAM 2 skubbes til september 2018 pga. succesen. 

  Efter tre forlængelser, anmelderbegejstring og totalt udsolgte huse åbner Aveny-T nu op for en helt ny spilleperiode til efteråret på SKAM. Forestillingen genopsættes med ekstra forestillinger i perioden 27. november – 22. december næste år.

  SKAM rundede i går 30.000 solgte billetter. Af dem er hele 17888 solgt til unge under 26 år og 1068 til studerende – det vil sige, at godt 65% af publikum er unge! Dermed har Aveny-T allerede slået klart igennem med sin nye ungdomsprofil, der blev lanceret med SKAM.

  Det er ganske enkelt et GENNEMBRUD at det i den grad er lykkes at få unge til at svinge dankortet for at købe en teaterbillet. Det viser, at hvis man gør det 100 procent og vil de unge, så kommer de også.” siger teaterchef Jon Stephensen.

  SKAM er baseret på den norske tv-ungdomsserie, der lige nu går sin sejrsgang verden over og bliver lavet som remakes i seks lande. I USA har Facebook købt den amerikanske version til at udsende, når sitet snart bevæger sig ind på at streame tv.

  Teaterversionen af SKAM er iscenesat af Martin Lyngbo, med scenografi af Jon Stephensen og dramatiseret af Line Mørkeby. Aveny-T fik i foråret direkte fra NRK og seriens skaber Julie Andem eksklusivt teaterrettighederne til alle fire sæsoner af SKAM for Danmark og resten af verden.

  Spilleperiode: 27. november – 22. december 2018
  Pris: 40 kr. - 400 kr.

  Medvirkende: Sylvester Byder, Fanny Leander Bornedal, Asil Al-Asadi, Mathias Käki, Sofie Salée og Jonathan Stahlschmidt, med flere.
  Instruktør: Martin Lyngbo
  Scenograf: Jon Stephensen
  Dramatiker: Line Mørkeby
  Fotograf: Pernille Kaalund

  VARIGHED: ca. 1 time og 35 minutter

   

  BILLIGDAG-BILLETTER!
  Hver tirsdag (OBS! Til og med den 24. oktober) koster billetten kun 180 kr. - i hele salen!
  Og er du studerende eller under 25, får du den til kun 110 kr.!

   

  UNDERVISNINGSMATERIALE - KLIK HER! • CV – medvirkende SKAM 1

   

  Frieda Joanna Krøgholt (født 2000)
  EVA

  Jeg hedder Frieda Joanna Krøgholt.
  Jeg er sytten år gammel og går i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København.
  Dér har jeg musik som studieretning, fordi min interesse for musik er stor.
  Jeg bor skiftevis hos min mor i Valby og hos min far på Vesterbro, da de er skilt og derudover har jeg to storesøstre.
  Jeg har spillet skuespil siden jeg var lille. Det startede, da jeg spillede på det ny teater, da jeg var 10-11 år gammel. Senere medvirkede jeg i en serien kaldet "limbo" i to sæsoner. Så spillede jeg med i en serie på TV2 der hed "op med halen". Ellers har jeg lavet småting som kortfilm, reklamefilm og radiodrama.

  Sylvester Byder (Født 2000)
  JONAS

  Hej mit navn er Sylvester, -jeg går på Gammel Hellerup Gymnasium og går til boksning og kick boksning i min fritid.
  Skuespil har været en del af mit liv så lang tid jeg kan huske, da begge mine forældre har været en del af faget hele mit liv. Jeg beundrer skuespil og jeg synes det er fantastisk at kunne sætte sig ind i en anden persons liv og prøve at spille ham. Jeg har lavet film og tv siden jeg var 10-11 år, og der er ikke noget jeg holder mere af end at spille skuespil. Jeg glæder mig enormt meget til at prøve kræfter med teater, som bliver min debut på de skrå brædder.

  Asil Al-Asadi (Født 1996)
  SANA

  Jeg er en 20 årig pige som elsker udforinger. Til dagligt går jeg i 3.G på HTX Next sydkysten gymnasium i Ishøj. Jeg har altid elsket at spille teater, det ligger i mit blod. Jeg elsker at samarbejde og opbygge nye venskaber, og det er helt klart en af mine mange styrker. Jeg er målrettet og giver altid 100% af mig selv til det arbejde jeg laver.
  Jeg har lavet et en CityWalk ved navn ”Hvad er Dansk” med instruktør Layla Torres Mollerup. Jeg har spillet med i et teaterstykke ”Frygten der skiller os ad” af instruktør Marianne Lyngbrik. Jeg har også medvirket i en dokumentarfilm ved navn ”Muslimske pigers dagbog”.

  Sofie Salee (Født 1992)
  CHRIS

  Mit navn er Sofie Salée, eller som de fleste kender mig; Salle. Jeg er 25 år og har min daglige gang på East15 Acting School i London. Jeg har indtil nu bevæget mig primært i det danske teater- og film vækstlag, hvor jeg har mødt og arbejdet med dygtige mennesker på alle leder og kanter.

  Mathias Käki Jørgensen (født 1995)
  ISAAC

  Født og opvokset i Frederikshavn, Nordjylland.
  Har spillet ishockey fra jeg var 3-18 og dimitterede fra Frederikshavn Handelsskole i 2013 - Samme år hvor jeg fik min første rolle, som ishockeyspilleren "Oliver" i TV2s dramaserie Norskov. Kort efter optagelserne flyttede jeg til København for at blive skuespiller, og har nu boet der i snart 2 år.
  Er pt. igang med optagelserne til 2. Sæson af Norskov.

  Nanna Finding Koppel (født 1996)
  VILDE

  Skuespillerelev på Den Danske Scenekunstskole København med afgang 2019. Har bl.a. spillet Ophelia i The Tiger Lillies Perform Hamlet på Teater Replublique, og desuden medvirket i flere film. Fantasten 2017, Hemmeligheden 2012, Karla og Jonas 2010, Karla og Katrine 2009, Pusling 2008 og kortfilm som Duer Flyver Frit På Himlen.

  Karla Rosendahl Rasmussen (født 1992)
  NOORA

  Skuespillerelev på Den Danske Scenekunstskole København med afgang 2019.

  Martin Lyngbo (født 1973)
  ISCENESÆTTER

  Teaterdirektør på Mungo Park og ikke mindst instruktør og dramatiker. Familiemenneske og debattør. Værdimæssig base i den europæiske oplysningstradition. Redskabskasse fra moderne ledelse. Historienørd og idealist. Har instrueret, skrevet og/eller produceret en række prisbelønnede og roste forestillinger, der har trukket hundredetusinder af mennesker i teatret. Instruktion af en række forestillinger. Odense Teater, Uppsala Stadsteater, Mungo Park, m.fl. Fast tilknyttet underviser i instruktion, ledelse og dramaturgi. Derudover undervisning på bl.a. Danmarks Radio, Norwegian Theatre Academy og Iceland Academy of the Arts. Ophavsmand til en lang række kronikker, debatindlæg og klummer.

  Jon Stephensen (født 1959)
  SCENOGRAF

  Teaterchef, Aveny-T, 2000-2007 & 2011 - Kåret af Berlingske Tidendes og AOKs læsere til Årets Teater 2007 Chef for Nordisk Film Live 2010 - 11 Teaterchef, Østre Gasværk Teater, 2007-10 Kåret af Berlingske Tidendes og AOKs læsere til Årets Teater 2008, 2009 og 2010. Scenografi: Hvem er bange for Virginia Woolf (Østre Gasværk) Core (Østre Gasværk, Det Gode Liv (Aveny-T) Uddannelse Arkitekt MAA, Det Kongelige Kunstakademi, 1985 Journalist, Danmarks Journalisthøjskole, 1990.Har gennem en årrække skrevet og debatteret om, samfund, arkitektur, kunst og kultur i. Nomineret til “Årets Leder” 2009 Optaget i Den Blå Bog 2003. Civil stand: Far til Rose.

  Line Mørkeby (født 1977)
  BEARBEJDELSE

  Teatervidenskab og kunsthistorie på Københavns Universitet i 2000-2004. Uddannet ved dramatikeruddannelsen ved Århus Teater i 2007. Modtager af Reumerts Talentpris 2009. Nomineret til Nordisk Dramatiker Pris 2010. Reumertnomineret Årets dramatiker 2011 for ”Lykkebjørn”. Reumertnomineret Årets lille store forestilling 2011 for statens kunstfond arbejdslegat 2010 og 2013. Modtager af årets Reumert for bedste børne/ungdomsforestilling for ”6 P L RK?” Lykkebjørn. Reumertnominering Årets børne/ungdomsforestilling 2014 for ”Når det skærer i hjertet”. Årets børneteaterpris 2015 for ”Jeg mig fuck dig”. Allenlegater 2015. Reumertnominering Årets særpris 2016 ”Hår på den”.

 • ✰✰✰✰✰ "SKAM ER SÅ FORBANDET GODT, AT MAN SKULLE TRO DET VAR LØGN" - BT

  BERLINGSKE ✰✰✰✰✰

  BØRSEN ✰✰✰✰✰

  JYLLANDS-POSTEN ✰✰✰✰✰

  EKSTRA BLADET ✰✰✰✰✰

  GREGERS DIRCKINCK-HOLMFELD ✰✰✰✰✰

  MAGASINET KBH ✰✰✰✰✰

  MX ✰✰✰✰✰