X-mythologies
 • En intens dansekoncert!
  Baseret på den fænomenale stemme fra ét af Danmarks største rockikoner, Annisette Koppel.

  Det er en ære at vi med X-mythologies – får lov til at markere og fejre Annisettes 50 års jubilæum. En af Danmarks helt store sangerinder sagt ja til at lægge vokal til og medskabe musikken til denne helt unikke dansekoncert.

  Livsbekræftende energi
  X-mythologies er en scenekunstnerisk, fysisk fortolkning af Annisettes unikke og velkendte stemme med sin dybe indlevelse og stærke intensitet – en stemme der trænge dybt ind i mange. Alt sammen fortolket på scenen af Black Box Dance Companys stærke og talentfulde hold af internationale dansere.

  X-mythologies er en danse-koncert med koreografi af den Reumertvindende koreograf Tina Tarpgaard, ny-komponeret musik af de prisvindende komponister Lars Greve/Aske Zidore og med vokal af en af Dansk rockhistories største stemmer: Anisette Koppel.

  Gennem årtier har Anisette Koppel inspireret, rørt og begejstret med den passion som kommer så skarpt til udtryk gennem hendes stemme.

  I forestillingen X-mythologies har komponisterne Lars Greve og Aske Zidore ladet sig inspirere af hendes lyd og med udgangspunkt i helt nye optagelser af Anisette Koppels stemme skabt ti enkeltstående værker der hver især rummer en historie udtrykt gennem vokalens mange farver.

  De ti numre er udgangspunktet for en dansekoncert hvor de unge dansere fra Black Box Dance Company er det kropslige “Band” på scenen. Kroppe der smelter sammen med musikken og performer den rå stemmes intensitet og lader rytmen skabe komplekse mønstre i kroppenes relation til hinanden og til publikum.

  I X-mythologies vil et ”Band” af dansere byde velkommen til en visuel koncert med nye toner og bevægelser der forener energien i dansen og musikken. Gennem Annisettes sang sættes der fokus på hvordan kroppen reagerer på musikkens og sangens toner. Formatet ”koncert” skaber således en frihed til at publikum kan lade sig rive med og bare nyde den intense, sensuelle og livsbekræftende energi i både dansen og den skælvende stemme. Et værk der rækker hen over generationer og genre med ny komponeret musik og koreografi.

  Forestillings visuelle ramme skabes af interaktions designeren Inbal Lieblich og Lysdesigner Andreas Buhl.

  X-mythologies skabes som en co-produktion mellem Recoil Performance Group og Black Box Dance Company i Holstebro.

   

  Koreografi: Tina Tarpgaard
  Vokal: Annisette Koppel
  Musik: Lars Greve, Aske Zidore & Annisette Koppel
  Scenografi: Inbal Lieblich
  Dans: Black Box Dance Company
  Lys: Andreas Buhl
  Producent & koreografisk assistent: David C. Price • Annisette Koppel:
  Den danske sangerinde, med sin kraftfulde og særegne stemme, er bedst kendt som forsanger i The Savage Rose. Herigennem blev hun et kendt navn for flere generationer både nationalt og internationalt.

  I 1996 modtog Annisette Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorers hæderspris, og samme år fik Savage Rose en Danish Music Award for den engelsksprogede pladeudgivelse Black Angel, der blev indspillet i USA. I 1999 modtog Annisette endnu en Danish Music Award for Årets Danske Sangerinde. I 2014 fik Annisette Fredsprisen fra Kunstnere For Fred.

  Tina Tarpgaard & Recoil Performance Group:
  RECOIL blev etableret i 2003 af koreograf Tina Tarpgaard. Gruppens ofte meget energiske og visuelt mættede forestillinger har høstet anerkendelse hos publikum - nationalt som internationalt. Recoils unikke værker er karakteriseret ved en stæk samhørighed på tværs af kunstformer, hvor koreografi og interaktiv videoscenografi smelter sammen og skaber nye vilde udtryksformer og kunstneriske universer. To gange har koreograf Tine Tarpgaard vundet en Reumert for Årets Danseforestilling.

  Læs mere om Recoil Performance Group på www.recoil-performance.org

  Black Box Dance Company
  Black Box Dance Company er et professionelt, internationalt dansekompagni fra 2013 under egnsteatret Black Box Theatre i Musikteatret Holstebro. Kompagniet består af særligt udvalgte unge, talentfulde dansere i starten af deres karriere. I løbet af dets korte levetid har Black Box Dance Company formået at markere sig som et ambitiøst dansekompagni med et højt kunstnerisk niveau. Kompagniet har haft hastig fremgang og succes og opnået bred anerkendelse og interesse. Allerede i 2016 – efter kun 3 års levetid – blev kompagniet nomineret til Årets Reumert for danseforestillingen 7EVEN.

  Læs mere on Black Box Dance Company på http://www.black-box-dance-company.dk/x-mythologies/

 • TBA